کتاب عارضه یابی کسب و کار
کتاب عارضه یابی کسب و کار (راهنمای کاربردی مدیران و مشاوران بنگاه های کوچک و متوسط) _ در این کتاب روش عارضه یابی و تحلیل فرایندهای کسب و کار در سطوح استراتژیک، بازاریابی، تولید و مدیریت منابع ارائه شده است و هدف آن کمک به مدیران بنگاه های کوچک و متوسط و موسسات ارائه دهنده خدمات مشاوره و توسعه کسب و کار برای غلبه بر مشکلات مرتبط با تشخیص و طبقه بندی نیازهای کسب و کار است.
فهرست مطالب
فصل اول : درک کسب و کار
فصل دوم : هنر و علم عارضه یابی کسب و کار
فصل سوم : آیا کسب و کار به اهداف خود دست می یابد؟
فصل چهارم : عارضه یابی توانمندی استراتژیک
فصل پنجم : عارضه یابی تولید
فصل ششم : عارضه یابی توانمندی بازاریابی
فصل هفتم : عارضه یابی مدیریت منابع
درباره عارضهیابی کسب و کار
یکی از اصلیترین دغدغههای حوزه کسبوکار، چه از سوی سیاستگزاران کلان و برنامهریزان دولتی و چه از سوی تولیدکنندگان و مشاوران این حوزه، افزایش بهرهوری و بهبود عملکرد شرکتها، سازمانها، کارخانجات و سایر واحدهای تولیدی و خدماتی بوده است و در این زمینه از سوی تمامی ذینفعان این حوزه (بخش عمومی و بخش خصوصی) تحقیقات و هزینههای زیادی صورت گرفته است.
واقعیت این است که ارائه راهکارهای درست که در نهایت به افزایش بهرهوری، کاهش بهای تمامشده و افزایش رقابتپذیری بنگاههای اقتصادی بینجامد، زمانی میتواند واقعگرایانه، قابل اجرا و مفید واقع شود که مبتنی بر یک شناخت صحیح از مشکلات موجود باشد. عارضهیابی بهعنوان گام ابتدایی در حل مشکلات مربوط به بنگاههای تولیدی و خدماتی، مورد توافق تمامی مشاوران و کارشناسان حوزه کسبوکار است.
تشابه عارضه یابی کسب و کار
کارشناسان، کسبوکارها را به بدن انسان تشبیه میکنند که چنانچه با ناکارآمدی و عدم عملکرد درست روبرو باشد نیاز به درمان دارد؛ اما درمانی میتواند از کارایی کافی برخوردار باشد که بر پایه یک تشخیص صحیح از بیماری استوار باشد و به همین دلیل است که کارشناسان حوزه درمان، تشخیص بیماری را نیمی از راه درمان میدانند. در حوزه تولید و صنعت و افزایش رقابتپذیری بنگاهها نیز موضوع به همین صورت است؛ تشخیص درست و کشف عارضه میتواند زمینهساز ارائه راهکارهای منطقی و با احتمال موفقیت بالا باشد و چه بسا بسیاری از اقدامات و برنامهریزیهای صورتگرفته از سوی بخش دولتی و خصوصی که نتوانسته به حل مشکلات بنگاهها بینجامد، نه ناشی از اجرای برنامهها و سیاستها که ناشی از عدم درک دقیق مشکل و در نهایت ارائه راهکارهای نادرست بوده است.
کتاب عارضه یابی کسب و کار
کتاب حاضر میتواند بهعنوان کتاب راهنما در کنار مشاوران و صاحبان کسبوکارها قرار گیرد؛ هم از آن جهت که ماهیتی علمی و کاربردی دارد و هم از آن جهت که به خلاصهترین شکل ممکن، تمامی حوزههای درگیر اعم از استراتژی، تولید، بازاریابی، مدیریت منابع مالی و انسانی و… را به زبانی نشانهوار و پرسشگونه مورد بررسی قرار داده است.
فصول اول این کتاب به مباحث کلی مربوط به شناخت ماهیت کسبوکارها و همچنین مراحل عارضهیابی اختصاص دارد و فصول بعدی که بدنه و حجم اصلی این کتاب را تشکیل میدهد، به عارضهیابی بنگاههای اقتصادی از طریق طرح سوالات و ردیابی نشانهها جهت کشف عارضه اختصاص دارد.
کتاب عارضه یابی کسب و کار
در این کتاب روش عارضهیابی و تحلیل فرایندهای کسبوکار در سطوح استراتژیک، بازاریابی، تولید و مدیریت منابع با استفاده از شاخصهای کمی و کیفی صورت میگیرد و هدف آن کمک به مدیران بنگاههای کوچک و متوسط و موسسات ارائهدهنده خدمات مشاوره و توسعه کسبوکار برای غلبه بر مشکلات مرتبط با تشخیص و طبقهبندی نیازهای کسبوکار است.
یکی از ابتدایی ترین و شاید شایع ترین مشکلاتی که واحدهای تولیدی از آن به عنوان مشکل و عارضه خود نام می برند، حوزه فروش و بازاریابی است و تاکید بر آن منجر به این شده است که بخش عمده ای از تسهیلات و راهکارهای ارائه شده جهت کمک به بنگاه های اقتصادی به همین حوزه اختصاص یابد.
این در حالی است که اگر چه حوزه فروش و بازاریابی یکی از مهم ترین و اولویت دارترین عارضه های موجود در کشور ما به حساب می آید، اما واقعیت این است که بسیاری از مشکلات موجود ریشه در تولید و بهای تمام شده دارد که خود را در ظاهر فروش و بازاریابی نمایان کرده است.
بنابراین عارضه یابی می تواند زمینه ساز آگاه سازی دقیق از مشکلات موجود باشد و بر هر اقدام دیگری مقدم گردد. در حالی که اهمیت موضوع عارضه یابی به خصوص برای بنگاه های کوچک و متوسط بر هیچ کسی پوشیده نیست، کمبود منابع علمی و البته کاربردی به زبان فارسی امری است که کاملا به چشم می خورد. به طوری که با جستجو در آثار منتشر شده مکتوب و آنلاین در حوزه عارضه یابی بنگاه های اقتصادی، چیز زیادی دستگیر مخاطب نمی شود و این یکی از مشکلات و آفت های این حوزه برای تمامی ذینفعان به خصوص مشاوران و صاحبان کسب وکارها است.
کتاب عارضه یابی کسب و کار
از همین رو ترجمه کتاب هایی که علاوه بر داشتن جایگاه علمی، جنبه کاربردی نیز داشته باشد، می تواند زمینه ساز نهادینگی امر مهم عارضه یابی در حوزه های تولیدی و خدماتی کشور باشد و همین موضوع انگیزه مترجمان این کتاب برای ترجمه این اثر شد. اثری که علاوه بر تمرکز بر واحدهای صنعتی کوچک و متوسط، از جنبه عملی و کاربردی نیز برخوردار باشد.
کتاب حاضر (A guide to diagnose a business and its management) می تواند به عنوان کتاب راهنما در کنار مشاوران و صاحبان کسب وکارها قرار گیرد؛ هم از آن جهت که ماهیتی علمی و کاربردی دارد و هم از آن جهت که به خلاصه ترین شکل ممکن، تمامی حوزه های درگیر اعم از استراتژی،تولید، بازاریابی، مدیریت منابع مالی و انسانی و … را به زبانی نشانه وار و پرسش گونه مورد بررسی قرار داده است.
فصول اول این کتاب به مباحث کلی مربوط به شناخت ماهیت کسب و کارها و همچنین مراحل عارضه یابی اختصاص دارد و فصول بعدی که بدنه و حجم اصلی این کتاب را تشکیل می دهد، به عارضه یابی بنگاه های اقتصادی از طریق طرح سوالات و ردیابی نشانه ها جهت کشف عارضه اختصاص دارد.
در این کتاب روش عارضه یابی و تحلیل فرایندهای کسب وکار در سطوح استراتژیک، بازاریابی، تولید و مدیریت منابع با استفاده از شاخص های کمی و کیفی صورت می گیرد و هدف آن کمک به مدیران بنگاه های کوچک و متوسط و موسسات ارائه دهنده خدمات مشاوره و توسعه کسب و کار برای غلبه بر مشکلات مرتبط با تشخیص و طبقه بندی نیازهای کسب و کار است.
مشخصات کتاب
عنوان: عارضه یابی کسب و کار
زیرعنوان: (راهنمای کاربردی مدیران و مشاوران بنگاه های کوچک و متوسط)
نویسنده: لئوناردو ایبرا آیزپوروا
مترجم: فرید اسماعیلیان، مسعود ایمانی پناه
انتشارات: چاپ و نشر بازرگانی
سال چاپ: 1398
نوبت چاپ: 1
شابک: 9789644687426
موضوع: مدیریت صنعتی
دیدگاه شما