معرفی فیلم تاکر: مردی با رویاهایش

معرفی فیلم تاکر: مردی با رویاهایش (Tucker: The Man And His Dream) ؛ این فیلم به بررسی یک کسب و کار در صنعت خودرو می‌پردازد. موضوع درباره‌ی موانع زندگی پیتر تاکر در معرفی مدل انقلابی‌اش به صنعت خودرو است. او با موجی از چالش‌ها مواجه می‌شود و در نهایت دست از رویای خود می‌کشد.

معرفی فیلم تاکر: مردی و رویای او

Tucker: The Man and His Dream نام فیلم کمدی درام زندگینامه‌ای محصول ۱۹۸۸ آمریکا و به کارگردانی فرانسیس فورد کوپولا و نقش آفرینی جف بریجز (که اول قرار بود مارلون براندو این نقش را بازی کند) است. جوآن آلن، مارتین لاندو، الیاس کوتیاس، فردریک فورست و کریستین اسلیتر در نقش‌های مکمل فیلم بازی کردند. این فیلم بر اساس زندگی پریستون تاکر می‌باشد.

یپسیلانتی میشیگان، سال 1945. «پرستن تاکر» (جف بریجز)، جوان مبتکر و خیال‌پرداز، طرح تولید اتوموبیلی بدیع به‌نام «تورپیدو» را کامل کرده است و در یک انباری نزدیک خانه‌اش، مراحل ساخت نمونه اولیه را دنبال می‌کند. او تاجری به نام «ایب کاراتس» (لندا) را ترغیب به سرمایه‌گذاری مالی می‌کند و با بهره‌گیری از تسهیلات دولتی، خط تولید را به یک کارخانه متروکه از زمان جنگ منتقل می‌سازد.

اما «سناتور فرگوسن» (لوید بریجز) به نمایندگی از سه کمپانی بزرگ اتوموبیل‌سازی دیترویت، در کار «تاکر» اخلال ایجاد می‌کند و با تمهیدات مختلفی سعی در از میدان به در کردن او دارد. «ورا» (آلن)، همسر «تاکر»، به او هشدار می‌دهد که مراقب تغییر و تحولات باشد. در این میان، «کاراتس» کنار می‌کوشد و پرونده‌های مالی «تاکر» به دادگاه فرستاده می‌شود. «تاکر» ابتدا محکوم و سپس، تبرئه می‌شود؛ اما شش سال بعد می‌میرد و اختراعاتش در اختیار کمپانی‌های دیترویت قرار می‌گیرد.


درباره فیلم تاکر: رویای یک مرد

کوپولا همیشه سوژه فیلم‌هایش را با شرایط تولید وفق می‌دهد. اهل باران (1969) فیلمی جاده‌ای و اینک آخرالزمان (1979) درباره جنگ ویتنام بود، و تاکر: مرد و رویای او روایت انسانی صنعتگر است. اما این فیلم با تصاویر سیاه و سرگیجه آوری که از تبانی دنیای تجارت و سیاست برای نابودی شخصیت اصلی داستان ارائه می‌دهد، مطمئناً خوش‌بینانه‌ترین فیلم کوپولاست و ساختار سرزنده، پُرزرق و برق و تقریباً موزیکال آن، شاید نمایانگر این باشد که کوپولا از صمیم قلب آن را ساخته است.

همین موضوع بر جذابیت فیلم Tucker افزوده و آن را به یک نمایش اخلاقی دنیای مدرن تبدیل کرده است، که حالا در قالب شرح حال تصویری پرستن تاکر، فضیلتِ «نیت خیر» را روی پرئه ترسیم می‌کند. سبک شلوغ کوپولا و توسل او به فرهنگ مرسوم دهه 1940 برای پس زمینه روایت داستان نیز آن را تا حدودی به همشهری کین (اورسن ولز، 1941) نزدیک کرده است. جف بریجز با شوخ‌طبعی و روحیه‌ای دوست‌داشتنی که به نقش «تاکر» می‌دهد، مناسب‌ترین انتخاب میان بازیگران است.

فیلم تاکر: مردی در رویاهای خود

این فیلم تحسین منتقدان را به دنبال داشت، تاکر: مردی در رویاهای خود عموماً با واکنش مثبت منتقدان رو به رو شد، این فیلم در راتن تومیتوز با ۳۷ نقد توانست امتیاز ۸۴٪، با میانگین ۷٫۲/۱۰ را به ثبت برساند. در متاکریتیک امتیاز ۷۴/۱۰۰، با ۱۳ نقد، سهم این فیلم بود. فروش این فیلم علی‌رغم نقدهای دریافتی، خوب نبود. با اکران در تاریخ ۱۲ اوت ۱۹۸۸، در هفته اول با در اختیار داشتن ۷۲۰ سالن سینما، مبلغ ۳٬۷۰۹٬۵۶۲ میلیون دلار فروش کرد و در نهایت فروش خود را به مبلغ ۱۹٫۶۵ میلیون دلار به پایان رساند، که حتی نتوانست بودجه ساختش را برگرداند.

فیلم با تصاویر سیاه یا سرگیجه آوری که از تبانی دنیای تجارت و سیاست برای نابودی شخصیت اصلی داستان ارائه می دهد، مطمئنا خوش بینانه ترین فیلم کوپولاست و ساختار سرزنده، پر زرق و برق و تقریبا موزیکال آن، شاید نمایان گر این باشد که کوپولا از صمیم قلب آن را ساخته است. جف بریجز مناسب ترین انتخاب میان بازیگران است.

بازیگران عمده

جف بریجز، جون آلن، مارتین لندو، فردریک فارست، ماکو، الیاس کوتئاس، کریستیان اسلیتر، لوید بریجز، نینا سیماسکو، آندرس جانسن و کورکی نمک.
کارگردان: فرانسیس فورد کوپولا.

 نکته پایانی

در شصت و یکمین دوره جوایز اسکار، مارتین لاندو نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد، همچنین دین تاوولاریس و آرمین گانز در رشته بهترین طراحی صحنه و میلنا کانونرو در رشته بهترین طراحی لباس نامزد شدند.

دیدگاه شما